Baconsvøpt svinefilet à la Normande
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconsvøpt svinefilet à la Normande

Baconsvøpt svinefilet à la Normande

med poteter og salat i sennepsdressing

I Normandie bruker man gjerne epler i matlaging, og det skal vi også gjøre. Vi surrer svinefilet i bacon, og steker den i ovnen til baconet blir sprøtt og kjøttet blir saftig. Samtidig ovnsbaker vi poteter, og lager en herlig grønn salat med honning- og sennepsdressing. Svinefileten toppes med en nydelig saus laget av karamelliserte epler, sjalottløk, creme fraiche og timian.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

2 stk

Sjalottløk

250 g

Svinefilet

400 g

Småpoteter

62.5 g

Bacon, skiver

½ stk

Sitron

1 stk

Salat

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

1 pose

Timian

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 5)

2 ss

Smør (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier738 kcal
Energi (kj)3088 kj
Fett40.4 g
Mettet fett22 g
Karbohydrater50.6 g
Sukker19.4 g
Protein39.3 g
Natrium0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt), og legg på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.

Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

Stek kjøtt
2

Surr bacon [1/2 pakke, 2P] rundt svinefilet.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 2 min per side, til bunet.

Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.

Pakk inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk sjalottløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland salat
4

Grovhakk salat.

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], honning [1/2 pakke, 2P] og sennep [1 ts | 2 ts] i en mellomstor skål.

Vend salat i skålen.

TIPS: Tilsett mer sennep om ønskelig.

Lag saus
5

Plukk timianblader [2 stilker | 4 stilker], og finhakk.

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek eple og sukker [1 ts | 2 ts] i 2-3 min, til gyllent. Legg over på en tallerken med folie.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], sjalottløk og timian, og stek i 2-3 min.

Rør inn creme fraiche og vann [1 ss | 2 ss], og la putre i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Vend eple i saus.

Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget stekebrett.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Server
6

Anrett potet, kjøtt og salat på tallerkener.

Topp med eplesaus.