I Normandie bruker man gjerne epler i matlaging, og det skal vi også gjøre. Vi surrer svinefilet i bacon, og steker den i ovnen til baconet blir sprøtt og kjøttet blir saftig. Samtidig ovnsbaker vi poteter, og lager en herlig grønn salat med honning- og sennepsdressing. Svinefileten toppes med en nydelig saus laget av karamelliserte epler, sjalottløk, creme fraiche og timian.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Timian
12.5 g
Honning
2 stk
Sjalottløk
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
250 g
Svinefilet
1 stk
Salat
62.5 g
Bacon, skiver
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Smør til steking
1 ts
Sukker til saus
1 ss
Smør til saus
1 ss
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet (uskrelt), og legg på et stekebrett med bakepapir.
Bland med en skvett olivenolje, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
Surr bacon rundt svinefilet.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 2 min per side, til bunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
Skjær sitron i båter.
Grovhakk salat.
Bland sitronsaft, honning og sennep i en mellomstor skål.
Vend salat i skålen.
TIPS: Tilsett mer sennep om ønskelig.
Plukk timianblader, og finhakk.
Varm opp smør i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek eple og sukker i 2-3 min, til gyllent. Legg over på en tallerken med folie.
Tilsett smør, sjalottløk og timian, og stek i 2-3 min.
Rør inn creme fraiche og vann, og la putre i 1-2 min, til gjennomvarmet.
Vend eple i saus.
Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget stekebrett.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.
Anrett potet, kjøtt og salat på tallerkener.
Topp med eplesaus.