Skap hverdagsluksus eller bare skikkelig god helgestemning i heimen med svinefilet fylt med persille- og hvitløkssmør svøpt i bacon. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte potetbåter drysset med italiensk ost, stekt brokkolini toppet med ristede pinjekjerner og en silkemyk mornaysaus med eksklusiv trøffelolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
500 g
Poteter
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
8 ml
Trøffelolje
150 g
Brokkolini
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
250 g
Svinefilet
2 ss
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.
Bland smør [2 ss | 4 ss], persille, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Mos sammen med en gaffel.
Legg svinekjøtt på et separat skjærebrett. Legg en flat hånd på kjøttet og skjær horisontalt, men ikke helt gjennom.
Åpne kjøttet som en bok og smør med hvitløkssmør. Lukk igjen og pakk inn i baconskiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 2 min på hver side.
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og sett til side.
Når potetene har 15 min igjen, ta ut av ovnen og dryss finrevet ost over potetene.
Sett poteter og kjøtt inn i ovnen og bak i 10-13 min, eller til gjennomstekt kjøtt. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, vask stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp på middels varme. Stek brokkolini i 4-5 min, eller til møre. Krydre med en klype salt og pepper.
Bland mornaysaus, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten kjele. Varm til akkurat oppvarmet, ca. 1 min.
Rett før servering, bland trøffelolje inn i sausen.
TIPS: Tilsett en skvett vann sammen med brokkolini, da blir de raskere ferdige.
Skjær kjøtt i tynne skiver og anrett på tallerkener. Hell over saus.
Legg poteter og brokkolini ved siden av. Pynt brokkolini med pinjekjerner.