Karamellisert og krydret kjøttdeig med løk og ovnsbakte grønnsaker krydret med vår herlige krydderblanding, Panamat. Vi lager også en luftig couscous toppet med gresk salatost og fersk persille. Her har du en ekte smaksfest å se frem til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Panamat
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ts
Sukker (steg 4)
4 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Skjær blomkål i buketter. Fordel blomkål og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Strø over Panamat og drypp over en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min, til møre.
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til lav varme og la småkoke i 12-15 min, eller til ‘al dente’.
Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett balsamico, vann [1 ss | 2 ss] og sukker [1 ts | 2 ts] i stekepannen og rør godt. Stek i 3-5 min, til mørk og karamellisert. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Grovhakk persille og spinat. Bland perlecouscous, spinat, karamellisert løk og kjøttdeig, ovnsbakte grønnsaker, halvparten av persillen og halvparten av gresk salatost. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett perlecouscous og ovnsbakte grønnsaker med kjøttdeig i dype tallerkener. Smuldre over resterende salatost og pynt med persille.