topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglasert laks

Balsamicoglasert laks

med ovnsbakte poteter og frisk salat

Herlig oppskrift på balsamicoglasert laks med ostebakte potetbåter. Når potetene står i ovnen, har vi tid til å blande sammen en salat av tomat, basilikum og ruccola. Vi topper den stekte laksen med balsamicoglace og topper alt med pestodressing, som passer like godt til både laks og poteter.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Egg
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

40 g

Ruccola

25 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Kremet pestodressing

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2786 kj
Fett36.2 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater52.1 g
Sukker8.8 g
Protein34.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett oven på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i båter.

Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en god klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Krydre fisk
2

Skjær tomat i 1 cm biter. 

Skjær basilikum i tynne skiver.

Press eller finhakk hvitløk. 

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Klapp laks forsktig tørr med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper.

Stek fisk
3

Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje når stekepannen er varm.

Stek laks med skinnet ned i 2-3 min.

Snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
4

Bland tomat, basilikum og ruccola i en skål, og krydre med en klype salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje.

Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.

Tilsett balsamico og sukker [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Ta av varmen.

Tilsett ost
5

Når det gjenstår 3-4 min av tiden til potetene i ovnen, strø finrevet ost, hvitløk og en ny skvett olivenolje over potetbåtene. Sett stekebrettet tilbake i ovnen på midterste hylle og bak de siste minuttene, til osten er gyllen.

Server
6

Anrett poteter, laks og salat på tallerkener.

Topp laks med en liten skje balsamicoglasur og øs resten over salaten.

Server kremet pestodressing ved siden av.