Herlig oppskrift på balsamicoglasert laks med ostebakte potetbåter. Når potetene står i ovnen, har vi tid til å blande sammen en salat av tomat, basilikum og ruccola. Vi topper den stekte laksen med balsamicoglace og topper alt med pestodressing, som passer like godt til både laks og poteter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
2 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
40 g
Ruccola
25 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
50 g
Kremet pestodressing
½ ts
Sukker (steg 4)
Sett oven på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i båter.
Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en god klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Skjær basilikum i tynne skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Klapp laks forsktig tørr med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje når stekepannen er varm.
Stek laks med skinnet ned i 2-3 min.
Snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland tomat, basilikum og ruccola i en skål, og krydre med en klype salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje.
Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.
Tilsett balsamico og sukker [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Ta av varmen.
Når det gjenstår 3-4 min av tiden til potetene i ovnen, strø finrevet ost, hvitløk og en ny skvett olivenolje over potetbåtene. Sett stekebrettet tilbake i ovnen på midterste hylle og bak de siste minuttene, til osten er gyllen.
Anrett poteter, laks og salat på tallerkener.
Topp laks med en liten skje balsamicoglasur og øs resten over salaten.
Server kremet pestodressing ved siden av.