En smakfull baguette med mye godt! I dag skal vi lage "pulled chicken" som vi fyller baguetten med, sammen med agurk, syltete gulrøtter, speilegg, fersk koriander og mynte. Chili og tynne løkskiver byr på en skarp og god smak, mens den asiatiske majonesen binder alt sammen. Denne retten er lett å lage, og smaker helt fantastisk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Rød chili
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 stk
Egg (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell gulrot til strimler. Skjær agurk til tynne strimler. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær chili i tynne skiver. Grovhakk mynte og koriander. Halver baguette.
Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt*. Tilsett gulrot og bland godt. Sett til side. Skjær kylling i 3 cm biter på et eget skjærebrett. Bland hvitløksflørt og en skvett olivenolje* med kylling i en skål.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. Fordel kylling på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 5-6 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek speilegg* [2 stk | 4 stk] i 4-5 min.
Hell vannet av syltet gulrot. Bruk to gafler til å rive kyllingen i små biter.
Smør baguette med litt asiatisk majones. Fyll baguette med agurk, syltet gulrot, koriander, mynte, løk, kylling og chili. Toppes med speilegg. TIPS: Alle grønnsakene passer kanskje ikke i baguetten, men du kan lage en liten salat ved siden av.