I det vietnamesiske kjøkken er bahn mi en kort baguette med sprø skorpe og luftig tekstur. Den deles på langs og fylles med herlige ingredienser. Vi har valgt å fylle vår bahn mi med marinert svinekjøtt, agurkstaver, syltet gulrot, koriander, mynte og chili. Vi serverer dem med sesambakte poteter og en søt mangosalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Mango
1 stk
Rød chili
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
100 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
¼ ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper og strø over sesamfrø. Bland godt og spre jevnt utover. Bak i ovnen i 25-30 min.
TIPS: Bruk 2 stekebrett om nødvendig.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.
Bland svinekjøtt, soyasaus, søt chilisaus, hoisinsaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en stor klype pepper og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Sett til side for marinering.
Skrell gulrot til lange bånd.
Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Bland inn gulrot. Sett til side til servering.
Skjær halvparten av agurk i tynne staver. Skjær resterende agurk i 1 cm biter.
Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver. Plukk og finhakk mynte og koriander (spar noen hele blader til pynt).
Skrell mango og skjær langs steinen slik at du får to deler. Skjær hver del i 1 cm biter.
Bland mango, agurkbiter, mynte og koriander, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype salt i en skål.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min, til gjennomstekt.
Når potetene har 7-8 min igjen av steketiden, legg baguette på en rist og varm i 7-8 min, eller til gjennomvarm.
Skjær baguette på langs som et pølsebrød, ikke skjær helt igjennom.
Hell væsken av gulrot.
Fyll baguette med marinert svinekjøtt, agurkstaver, syltet gulrot, resterende mynte og koriander og chili.
Anrett baguette, potetbåter og srirachamajones på tallerkener.
Server mangosalsa i en skål ved siden av.