Unn deg noe godt til middag med vår Banh mi-inspirerte svinekjøttbowl med umamisaus, søt chilisaus og vår egen krydderblanding med ingefær, som vi kaller Ginger Ninja. Vi bygger bowlen med svinekjøtt, luftig ris, syltet agurk og gulrot, og vi topper den med srirachamajones, koriander, mynte og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Agurk
150 g
Jasminris
1 pose
Mynte & koriander
250 g
Svinefilet
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
50 g
Umamisaus
(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Vann til sylting
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Vann til saus
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt) og agurk.
Bland hvitvinseddik, vann, sukker og en klype salt i en mellomstor skål.
Bland inn agurk og gulrot.
Sett til side. Hell ut væske før servering.
Skjær kjøtt i medaljonger (3 per person) på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt og pepper og Ginger Ninja.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brunt.
Senk varmen til middels. Rør inn umamisaus, søt chilisaus og vann. Kok i 1 min. Fjern fra varmen.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, plukk mynte- og korianderblad (riv store blad).
Rør opp risen med en gaffel. Anrett i dype tallerkener.
Legg kjøtt på siden og topp med saus fra pannen.
Legg syltede grønnsaker i midten og drypp srirachamajones over hele retten.
Pynt med koriander- og mynteblad og et dryss sesamfrø.