Basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Basilikumkylling

Basilikumkylling

med gulrotmos og eplesalat

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier681 kcal
Energi (kj)2849 kj
Fett25.53 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater67.8 g
Sukker24.1 g
Protein43.96 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok grønnsaker
1

Skrell poteter og gulrot, og skjær i 2 cm tykke terninger. Tilsett poteter og gulrot i en kjele med vann* og kok opp. Senk til lav varme og la koke i 10-12 min. Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Brun kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 2-3 min. Senk til lav varme. Tilsett honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og soyasaus. Krydre med en klype salt* og pepper*, og la putre i 8-10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt uten antydninger av rødt.

Tilsett basilikum
3

Grovhakk basilikum (spar litt til pynt). Tilsett i stekepannen med kylling.

Lag eplesalat
4

Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt og klem ut så mye vann som mulig. Skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland squash, eple, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål.

Mos rotgrønnsaker
5

Hell vannet av kjelen med potet og gulrot. Tilsett en klatt smør* og mos med potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*.

Servér
6

Anrett basilikumkylling, gulrotmos og eplesalat på tallerkener. Pynt med resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.