Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Vår variant er både smakfull og spennende, og består av pannestekt kylling glasert i en smør- og BBQ-saus. Potetene deles og kokes, før de blandes med majones og finhakket persille før servering. Frisk opp retten med en eplesalat med kål og sitron som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ stk
Sitron
500 g
Poteter
150 g
Kålblanding
1 pose
Bladpersille
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Eple
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store terninger.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Krydre kylling med salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min per side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min per side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og del i 1 cm store biter.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Visp sammen olivenolje [1 ss | 2 ss], sitronsaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Vend inn kålblanding og eple, og sett skålen til side.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.
Tilsett BBQ-saus og vann [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 2-3 min, til gjennomvarm.
Tilsett kylling i pannen og vend i BBQ-saus.
Finhakk persille.
Bland persille, majones og potet rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Anrett salat, potet og kylling på tallerkener.
Topp kylling med BBQ-saus.