BBQ-glasert svinekjøtt med kål- og eplesalat og vårløkpoteter
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Eple
2 stk
Vårløk
½ stk
Lime
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Panamat
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
150 g
Kålblanding
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Solsikkefrø
1 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en middels stor kjele med saltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykker biter. Kok poteter i 11-13 min, til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss] og smak til med salt* og pepper*. Sett til side og la hvile under lokk.
Riv gulrot (uskrellet). Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver. Del lime i båter [1/2 stk, 2P]. Skjær svinekjøtt i stykker på et eget skjærebrett (ca. 3 stykker per person).
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre svinekjøtt med Panamat og en klype salt* og pepper*. Stek svinekjøtt i 2-3 min på begge sider, til gyllen. Tilsett BBQ-saus og bland med svinekjøttet. Ta stekepannen av varmen og dekk lett til med folie. La hvile i noen minutter, eller til servering.
Bland kålblanding, gulrot, eple, majones, limesaft [2 ts | 4 ts], halvparten av vårløken og halvparten av solsikkefrøene i en skål. Smak til med salt* og pepper*.
Bland resterende vårløk med poteter.
Anrett BBQ-glasert svinekjøtt, poteter og kål- og eplesalat på tallerkener. Hell resterende BBQ-saus fra stekepanna over svinekjøttet. Strø resterende solsikkefrø over salaten. Server resterende limebåter på siden.