topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glasert svinekjøtt

BBQ-glasert svinekjøtt

med kål- og eplesalat og vårløkpoteter

Dagens middag gir et hint av sommer, uansett årstid og vær. Vi skal lyse opp en travel hverdag med BBQ-krydret svinekjøtt, vårløkskrydrede poteter og en frisk og fargerik eplesalat med solsikkefrø. Det blir også et lite hint av lime.

Tags:
Rask
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Eple

2 stk

Vårløk

½ stk

Lime

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Panamat

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3266 kj
Fett32.06 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater73.91 g
Sukker28.4 g
Protein47.82 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en middels stor kjele med saltet vann.

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykker biter.

Kok poteter i 11-13 min, til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og smak til med salt og pepper. Sett til side og la hvile under lokk.

Forbered råvarer
2

Riv gulrot (uskrellet).

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Del lime i båter [1/2 stk, 2P]. 

Skjær svinekjøtt i stykker på et eget skjærebrett (ca. 3 stykker per person).

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre svinekjøtt med Panamat og en klype salt og pepper.

Stek svinekjøtt i 2-3 min på begge sider, til gyllen. Tilsett BBQ-saus og bland med svinekjøttet.

Ta stekepannen av varmen og dekk lett til med folie. La hvile i noen minutter, eller til servering.

Bland salat
4

Bland kålblanding, gulrot, eple, majones, limesaft [2 ts | 4 ts], halvparten av vårløken og halvparten av solsikkefrøene i en skål. Smak til med salt og pepper.

Bland vårløk og poteter
5

Bland resterende vårløk med poteter.

Server
6

Anrett BBQ-glasert svinekjøtt, poteter og kål- og eplesalat på tallerkener.

Hell resterende BBQ-saus fra stekepannen over svinekjøttet.

Strø resterende solsikkefrø over salaten. 

Server resterende limebåter på siden.