I dag kan vi friste med en rett som er like fargerik som den er smakfull! Mens bulguren koker, steker vi BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi sylter rødløk for å tilføye en ekstra dimensjon til retten og serverer alt sammen i en skål med mango, paprika og agurk. Helt til slutt topper vi med srirachamajones for et ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
25 ml
Hvitvinseddik
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Mango
1 stk
Paprika
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
3 ts
Sukker (steg 1)
8 dl
Vann (steg 2)
Bland hvitvinseddik, sukker* [3 ts | 6 ts] og en klype salt* i en liten skål. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk i skålen til rødløken er dekket av væske. Sett til side frem til servering.
Kok opp en kjele med saltet* vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Skjær kyllingbryst i 3 biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. Tilsett BBQ-saus det siste minuttet av steketiden. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær mango i 1 cm tykke biter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Grovhakk agurk.
Hell væsken av syltet rødløk rett før servering.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med BBQ-kylling, paprika, agurk, mango og syltet rødløk i hvert sitt hjørne av skålen. Server srirachamajones på siden. TIPS: Hvis du synes srirachamajonesen er for sterk, kan du blande den med en skvett vann.