topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinert svinekjøtt

BBQ-marinert svinekjøtt

med gratinert spisskål og sprøstekt prosciutto

Her byr vi på en allsidig og spennende rett! Mørt svinekjøtt marineres i BBQ-saus, og blir stekt til perfeksjon. I ovnen er det også plass til spisskål som gratineres med smør og ost, og deretter toppes med sprøstekt prosciutto. Fantastisk tilbehør er sprø potetbåter og kremet gressløkdressing.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

50 g

Prosciutto

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

400 g

Spisskål

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Oregano

1 pose

Gressløk

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3365 kj
Fett34.2 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater66.8 g
Sukker17.1 g
Protein57.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.  

Forbered kjøtt
2

I mellomtiden, bland BBQ-saus, soyasaus og Ay Cajun-ba i en mellomstor skål. 

Vend kjøtt i marinaden, og overfør til et nytt stekebrett med bakepapir (hell resterende marinade fra skålen over kjøttet). 

Bak kjøtt i 12-16 min, til brunet og gjennomstekt.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.

Ovnsbak spisskål
3

Smelt smør [1,5 ss | 3 ss] i mikroen eller i en liten kjele. 

Skjær spisskål i båter (2 per person).

Overfør til en ildfast form. Drypp over smeltet smør, strø over finrevet ost og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen og mør.

Lag gressløksrømme
4

I mellomtiden, plukk oreganoblad. 

Finhakk gressløk. 

Bland gressløk, rømme, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Ovnsbak prosciutto
5

Når kjøttet er ferdig og spisskål har 10 min igjen, legg prosciutto på stekebrettet brukt til kjøtt og bak i 8-10 min, eller til gyllen og sprø. 

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett kjøtt og potetbåter på tallerkener. Sørg for å få med all marinaden fra kjøttet. 

Legg spisskål ved siden av.

Strø smuldret prosciutto over kålen og pynt med frisk oregano. 

Server gressløksrømme på siden.