Her byr vi på en allsidig og spennende rett! Mørt svinekjøtt marineres i BBQ-saus, og blir stekt til perfeksjon. I ovnen er det også plass til spisskål som gratineres med smør og ost, og deretter toppes med sprøstekt prosciutto. Fantastisk tilbehør er sprø potetbåter og kremet gressløkdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
50 g
Prosciutto
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
400 g
Spisskål
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Oregano
1 pose
Gressløk
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Svinefilet
1.5 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, bland BBQ-saus, soyasaus og Ay Cajun-ba i en mellomstor skål.
Vend kjøtt i marinaden, og overfør til et nytt stekebrett med bakepapir (hell resterende marinade fra skålen over kjøttet).
Bak kjøtt i 12-16 min, til brunet og gjennomstekt.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
Smelt smør [1,5 ss | 3 ss] i mikroen eller i en liten kjele.
Skjær spisskål i båter (2 per person).
Overfør til en ildfast form. Drypp over smeltet smør, strø over finrevet ost og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen og mør.
I mellomtiden, plukk oreganoblad.
Finhakk gressløk.
Bland gressløk, rømme, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Når kjøttet er ferdig og spisskål har 10 min igjen, legg prosciutto på stekebrettet brukt til kjøtt og bak i 8-10 min, eller til gyllen og sprø.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett kjøtt og potetbåter på tallerkener. Sørg for å få med all marinaden fra kjøttet.
Legg spisskål ved siden av.
Strø smuldret prosciutto over kålen og pynt med frisk oregano.
Server gressløksrømme på siden.