Sei er en smakfull fisk som passer perfekt i de aller fleste retter! Vi panerer sei med BBQ-saus og panko, før vi steker dem gylne i pannen. Som tilbehør ovnsbaker vi potet, rødbeter og gulrot og lager en kremet rømmedipp med hvitløk som rotgrønnsakene kan dyppes i. Fisken serveres med en sitronduftende slaw med kål og spinat på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Rødkål
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
30 g
Spinat
1 stk
Rødbete
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til mel
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær potet (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 1 cm tykke båter.
Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Bland rødkål, salt og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål, og sett til side.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Bland BBQ-saus og vann i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend fisk først i hvetemel, deretter i BBQ-saus og til slutt i panko.
Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Bland spinat i skålen med kål.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk og en klype salt i en liten skål.
Anrett fisk, rotgrønnsaker, slaw og dipp på tallerkener.