Bibimbap er en koreansk rett som består av ris toppet med forskjellige grønnsaker. I dag er vår bibimbap toppet med teriyakistekte kidneybønner, chilistekt sjampinjong, spinat og gulrot, agurk, syltet gulrotbånd og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
200 g
Sjampinjong
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
10 g
Sriracha
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær sopp i kvarte.
Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det grønne fra det hvite.
Skrell gulrot til lange bånd.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll kidneybønner i en sil.
Skjær agurk i 1 cm tynne halvmåner.
Bland olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss], agurk, sesamfrø (spar litt til pynt) og en klype salt i en skål.
Bland gulrot, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en annen skål. Tilsett vann til gulrotbånd er dekket, rør og sett til side. Fjern væsken rett før servering.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kidneybønner og en klype salt og pepper. Tilsett teriyakisaus og vann [1/2 dl | 1 dl], og kok i 5-6 min. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek sopp og halvparten av syltet gulrotbånd i 5-6 min, eller til mør.
Tilsett hvitløk, det hvite av vårløken, spinat, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og sriracha [1/2 pakke, 2P], og kok i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kidneybønner, stekte grønnsaker, agurk og resterende syltet gulrot.
Strø over det grønne av vårløken og resterende sesamfrø.