Piff opp ukens fiskemåltid med herlige sør-amerikanske smaker! Vi lar seifilet godgjøre seg i en herlig saus av gulrot, matfløte, tomater, chiliflak og vår egen krydderblanding, Panamat. Gryta serveres på luftig jasminris og toppes med fersk koriander, hakkede peanøtter og en liten skvett limesaft for å balansere smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Panamat
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
30 g
Spinat
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Gulrot
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, bland inn kokos og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.
Skjær lime i båter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Skyll spinat.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og sei i 1-2 min på hver side, eller til gulrot har myknet.
Tilsett matfløte, hakkede tomater, Panamat, chiliflak, vann, salt og en klype pepper.
La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner og fisken er gjennomstekt.
Vend spinat i sausen.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og fiskegryte i skåler.
Topp med koriander, peanøtter og en skvett limesaft.