Brasiliansk-krydret seigryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasiliansk-krydret seigryte

Brasiliansk-krydret seigryte

med jasminris og koriander

Piff opp ukens fiskemåltid med herlige sør-amerikanske smaker! Vi lar seifilet godgjøre seg i en herlig saus av gulrot, matfløte, tomater, chiliflak og vår egen krydderblanding, Panamat. Gryta serveres på luftig jasminris og toppes med fersk koriander, hakkede peanøtter og en liten skvett limesaft for å balansere smakene.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Panamat

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

30 g

Spinat

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

1 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier749 kcal
Energi (kj)3133 kj
Fett33 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater79.2 g
Sukker12.4 g
Protein33.2 g
Natrium402.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, bland inn kokos og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.

Skjær lime i båter.

Forbered grønnsaker
3

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skyll spinat.

Stek fisk
4

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og sei i 1-2 min på hver side, eller til gulrot har myknet.

Lag saus
5

Tilsett matfløte, hakkede tomater, Panamat, chiliflak, vann, salt og en klype pepper.

La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner og fisken er gjennomstekt.

Vend spinat i sausen. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og fiskegryte i skåler.

Topp med koriander, peanøtter og en skvett limesaft.