Sprø BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø BBQ-kylling

Sprø BBQ-kylling

med fersk reddik-slaw og regnbuefries

Denne oppskriften byr på deilige smakskombinasjonen som alle rundt bordet kommer til å elske. Vi panerer BBQ-marinert kylling, før vi steker den til perfeksjon. Som tilbehør ovnsbaker vi rotgrønnsaker som vi krydrer med vår egen krydderblanding, Ay Cajun-ba. For å heve retten et ekstra hakk tilbereder vi en frisk reddik-slaw med rødkål, og topper det hele med en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Enkel
Barnevennlig
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

300 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Rødbete

75 g

Reddiker

75 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til slaw

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier686 kcal
Energi (kj)2871 kj
Fett25 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater66.8 g
Sukker18.2 g
Protein46.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Skrell rødbete i 2 cm brede båter.

Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre og gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered slaw
2

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Bland rødkål, salt og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål, og sett til side.

Paner kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, salt og en klype pepper i en ny dyp tallerken.

Vend kylling i egg, og deretter i panko. Press forsiktig så panko setter seg fast på kyllingen.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Stek i flere omganger om nødvendig.

Bland reddikslaw
5

I mellomtiden, skjær reddik i tynne skiver og bland i skålen med kål.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk og en klype salt i en liten skål.

Server
6

Anrett regnbuefries, slaw og kylling på tallerkener.

Server med hvitløksdressing.