I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrotsbånd, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
50 g
Grønnkål
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
15 g
Panko paneringsmel
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir med hvitløksfedd (uskrellet). Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [1/2 pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en annen dyp tallerken. Krydre kylling med en klype salt*. Dypp kylling først i egg*, deretter i panko. Sett til side på en tallerken. TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen. TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov, så kyllingen ikke setter seg fast i stekepannen.
Riv gulrot (uskrellet). Plasser kylling på stekebrettet når potetene har 8 min igjen av tiden i ovnen, og ta samtidig ut hvitløksfeddene. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Press hvitløk ut av skallet og mos med en gaffel i en liten skål. Tilsett aioli og en klype finrevet ost, krydre med salt* og pepper* og bland godt. Tilsett nok vann* til at dressingen har fått en flytende konsistens. Skjær kylling i skiver.
Bland kålblanding, grønnkål, gulrot, ovnsbakte poteter og hvitløksdressing i en stor skål eller i dype tallerkener. Anrett salat i dype tallerkener og strø over resterende finrevet ost. Topp med kylling