I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrotsbånd, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
50 g
Grønnkål
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
15 g
Panko paneringsmel
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Krydre med en klype salt* og pepper*. Drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [½ pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en annen dyp tallerken. Krydre kylling med en klype salt*. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen. TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.
Riv gulrot (uskrellet). Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet. Fjern hvitløksfedd fra stekebrettet.
Fjern skallet på hvitløk. Mos hvitløk med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, en klype finrevet ost og krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett en skvett vann* i dressingen slik at den får en passende konsistens. La ferdigstekt kylling og poteter hvile. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland kålblanding, grønnkål og gulrot i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig og masser kålen i 30 sek. Bland inn poteter og hvitløksdressing. Skjær kylling i tynne skiver. Anrett salat på tallerkener. Strø over resterende finrevet ost. Topp med kylling.