I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrot, kålstrimler, ovnsbakte poteter, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Grønnkål
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 6)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Krydre med en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Krydre begge sider av kylling med en klype salt. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [½ pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en annen dyp tallerken. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen. TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.
Riv gulrot (uskrellet). Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet og fjern hvitløksfedd fra stekebrettet.
Fjern skallet på hvitløk. Mos hvitløk med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, en klype finrevet ost og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann i dressingen slik at den får en passende konsistens. La ferdigstekt kylling og poteter hvile. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland kålblanding, grønnkål, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig og masser kålen i 30 sek. Bland inn poteter og hvitløksdressing. Skjær kylling i tynne skiver. Anrett salat på tallerkener. Strø over resterende finrevet ost. Topp med kylling.