I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrotsbånd, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Gulrot
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Grønnkål
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 6)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Legg hvitløk (uskrellet) på stekebrettet. Krydre med en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Krydre begge sider av kylling med en klype salt. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [½ pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en annen dyp tallerken. Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken. TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen. TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Fjern stilken og grovhakk grønnkål. Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet og fjern hvitløksfedd fra stekebrettet. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fjern skallet på hvitløk. Mos hvitløk med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, en klype finrevet ost og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann i dressingen slik at den får en passende konsistens. Bland kålblanding, grønnkål, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig og masser kålen i 30 sek. Bland inn poteter og hvitløksdressing.
Skjær kylling i tynne skiver. Anrett salat på tallerkener. Strø over resterende finrevet ost. Topp med kylling.