I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrot, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Gulrot
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
150 g
Kålblanding
50 g
Grønnkål
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Legg hvitløk (uskrelt) på stekebrettet. Krydre med en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt.
Bland panko [½ pakke, 2P] og halvparten av finrevet ost i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen.
TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Fjern stilk og grovhakk grønnkål.
Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet og fjern hvitløk.
Fjern skallet på hvitløk og mos med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, resterende finrevet ost, vann [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann for tynnere konsistens.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Avkjøl potet og kylling når de er ferdigbakt.
Skjær kylling i tynne skiver.
Bland kålblanding, grønnkål, gulrot, hvitløksdressing og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland inn potet.
Anrett salat på tallerkener.
Topp med kylling.