topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cæsarsalat

Cæsarsalat

med hvitløkskrutonger og speilegg (OBS! Egg følger ikke med)

Tags:
Carb Smart
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

3 stk

Gulrot

60 g

Salatblanding

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier650 kcal
Energi (kj)2718 kj
Fett29.15 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater45.86 g
Sukker15.8 g
Protein50.49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk eller press hvitløk. Skrell gulrot i tynne strimler. Riv baguette i små biter. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær i to med en skarp kniv på et nytt skjærebrett. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

Bak hvitløkskrutonger
2

Fordel baguettebiter på et stekebrett med bakepapir. Bland inn hvitløk, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i 8-10 min, eller til sprø og gylden.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en tallerken.VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Speil egg
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek egg* [2 stk | 4 stk] i 3-4 min, eller til eggeplommen begynner å stivne. Krydre med en klype salt*.

Bland salat
5

Skjær kylling i tynne skiver. Bland sennep, majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvparten av osten, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland inn salatblanding og gulrot. TIPS: Bland salaten rett før servering, så holder den seg friskere.

Server
6

Fordel cæsarsalat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kylling og speilegg. Strø over resterende ost.