Får vi friste med et lekkert herremåltid? I dag steker vi svinefilet til den er gyllen på utsiden og saftig i midten. Deretter ovnsbaker vi potet, gulrot, løk og paprika til de er møre og lune. Server kjøttet og grønnsakene med en smakfull dipp smaksatt med røkt paprikapulver og lime på siden. Det hele toppes med grovhakket tomat og jalapeno for å gi retten et ekstra lite kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
300 g
Svinefilet
½ stk
Lime
2 stk
Tomat
½ stk
Jalapeno
2 g
Røkt paprikapulver
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter. Fordel på et stekebrett 2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) og paprika i 3 cm store biter.
Skjær løk i 2 cm store båter.
Legg paprika, gulrot og løk på stekebrettet med poteter når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. Stek videre i 15 min, eller til grønnsaker er møre.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Krydre svinefilet med salt og Ay Cajun-ba.
Stek kjøtt i 2 min på hver side, til brunet.
Legg kjøtt over på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 10-13 min. Pakk inn i folie og la hvile til servering.
I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].
Grovhakk tomat.
Del jalapeno [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Bland majones, rømme, røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget skjærebrett.
Fordel svinefilet, potet og grønnsaker på tallerkener. Topp ovnsbakte grønnsaker med tomat og jalapeno.
Server med paprikadipp på siden.
TIPS: Dropp eller reduser jalapeno hvis du ikke liker sterk mat.