Cajun-krydret svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajun-krydret svinefilet

Cajun-krydret svinefilet

med ovnsbakte grønnsaker og paprikadipp

Får vi friste med et lekkert herremåltid? I dag steker vi svinefilet til den er gyllen på utsiden og saftig i midten. Deretter ovnsbaker vi potet, gulrot, løk og paprika til de er møre og lune. Server kjøttet og grønnsakene med en smakfull dipp smaksatt med røkt paprikapulver og lime på siden. Det hele toppes med grovhakket tomat og jalapeno for å gi retten et ekstra lite kick.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

300 g

Svinefilet

½ stk

Lime

2 stk

Tomat

½ stk

Jalapeno

2 g

Røkt paprikapulver

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier589 kcal
Energi (kj)2463 kj
Fett19.5 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker18 g
Protein39.4 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store båter. Fordel på et stekebrett 2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) og paprika i 3 cm store biter.

Skjær løk i 2 cm store båter.

Legg paprika, gulrot og løk på stekebrettet med poteter når det gjenstår 15 min av steketiden til potetene. Stek videre i 15 min, eller til grønnsaker er møre.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre svinefilet med salt og Ay Cajun-ba.

Stek kjøtt i 2 min på hver side, til brunet.

Legg kjøtt over på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 10-13 min. Pakk inn i folie og la hvile til servering.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Grovhakk tomat.

Del jalapeno [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Bland dipp
5

Bland majones, rømme, røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget skjærebrett.

Server
6

Fordel svinefilet, potet og grønnsaker på tallerkener. Topp ovnsbakte grønnsaker med tomat og jalapeno.

Server med paprikadipp på siden.

TIPS: Dropp eller reduser jalapeno hvis du ikke liker sterk mat.