I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingrigatoni med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen, før vi steker kylling og grønnsaker og krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
½ stk
Squash
2 stk
Tomat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ boks
Tomatpure
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 g
Chiliflak
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
2 g
Røkt paprikapulver
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]i en kopp og hell av resten av vannet.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] og tomat i 2 cm biter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og en klype salt.
Tilsett squash, tomat, Ay Cajun-ba, røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P] og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Tilsett pastavann, kyllingbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P]. La putre i 1 min.
Tilsett ferdigkokt pasta og bland godt.
Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener.
Topp med finrevet ost og chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.