Tabbouleh er en bulgursalat fra Libanon som kan tilberedes med mange ulike og spennende ingredienser. Vi lager vår tabboulehsalat med bulgur, agurk, tomat, rødløk, persille og sitronsaft. Vi serverer vår tabbouleh med cajunkrydret ørret, og topper alt med en mild og frisk hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
½ stk
Rødløk
1 stk
Sitron
2 stk
Tomat
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett bulgur og salt, og senk til middels lav varme. La småkoke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Bland yoghurt, hvitløk, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre Ay Cajun-ba og salt.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og er matt i midten.
I mellomtiden, finhakk agurk, tomat og rødløk.
Grovhakk persille.
Bland agurk, tomat, rødløk, persille, resterende sitronsaft og olivenolje i kjelen med bulgur.
Krydre med salt og en klype pepper.
Anrett tabbouleh i dype tallerkener.
Topp med ørret oghvitløksyoghurt.