topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkyckling

Cajunkyckling

med krydrede poteter og salsa

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

15 ml

Balsamico

1 stk

Paprika

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2634 kj
Fett18.07 g
Mettet fett2.4 g
Karbohydrater70.69 g
Sukker15.3 g
Protein46.29 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, halvparten av cajunkrydderet og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass til alle potetene, så blir de jevnt stekt.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk tomat og persille. Fjern frøene og finhakk paprika. Finhakk eller press hvitløk.

Paner kylling
3

Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir. Slå kyllingen med en stekepanne eller en kjevle til den er ca. 2 cm tykk. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland hvitløk, resterende cajunkrydder, panko og en klype salt* [¼ tsk | ½ tsk] og pepper* i en ny skål. Dypp kyllingen først i egg*, så i pankoblandingen til dekket.

Stek kylling
4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og nok olivenolje* til å dekke bunnen. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

Bland tomat, paprika og persille i en skål med balsamico, sukker* [1 tsk | 2 tsk]. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Fordel kylling, salsa og krydrede poteter på tallerkener. Server aioli på siden.