Cajunpanert halloumi og Tex-Mex-poteter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanert halloumi og Tex-Mex-poteter

Cajunpanert halloumi og Tex-Mex-poteter

med mais- og avokadosalat

La deg inspirere av det meksikanske kjøkkenet med denne retten. Vi kan friste med cajunpanert halloumi som ovnsbakes til perfeksjon. Samtidig lager vi sprø, Tex-Mex-krydrede potetbåter, og slenger sammen en frisk salat med ristet mais, avokado, tomat og spinat. Press limesaft over det hele, og server med srirachamajones som dipp.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

5 g

Tex-Mex

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 boks

Mais

30 g

Spinat

1 stk

Avokado

1 stk

Tomat

½ stk

Lime

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1231 kcal
Energi (kj)5152 kj
Fett78.2 g
Mettet fett27.7 g
Karbohydrater85.5 g
Sukker16.2 g
Protein44.1 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

 

Stek mais
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til noe brunet.

Sett til side og la de avkjøles.

Paner halloumi
3

Skjær halloumi i 6 biter (3 per person).

Tilsett hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko, Ay Cajun-ba, salt [1/2 st | 1 ts], en stor klype pepper og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Press panko på halloumi, så det setter seg fast.

Ovnsbak halloumi
4

Når det gjenstår 10-12 min av potetens steketid, legg halloumi på et stekebrett med bakepapir. Ovnsbak i resterende tid, til gyllen.

Lag salat
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland mais, avokado, tomat, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland sriracha [1/2 pakke, 2P] og majones i en litens skål.

Server
6

Anrett potet, halloumi og salat på tallerkener.

Server med en klatt srirachamajones og press over limesaft.