La deg inspirere av det meksikanske kjøkkenet med denne retten. Vi kan friste med cajunpanert halloumi som ovnsbakes til perfeksjon. Samtidig lager vi sprø, Tex-Mex-krydrede potetbåter, og slenger sammen en frisk salat med ristet mais, avokado, tomat og spinat. Press limesaft over det hele, og server med srirachamajones som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
5 g
Tex-Mex
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 boks
Mais
30 g
Spinat
1 stk
Avokado
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, til noe brunet.
Sett til side og la de avkjøles.
Skjær halloumi i 6 biter (3 per person).
Tilsett hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba, salt [1/2 st | 1 ts], en stor klype pepper og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Press panko på halloumi, så det setter seg fast.
Når det gjenstår 10-12 min av potetens steketid, legg halloumi på et stekebrett med bakepapir. Ovnsbak i resterende tid, til gyllen.
I mellomtiden, skyll spinat.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Grovhakk tomat.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland mais, avokado, tomat, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland sriracha [1/2 pakke, 2P] og majones i en litens skål.
Anrett potet, halloumi og salat på tallerkener.
Server med en klatt srirachamajones og press over limesaft.