En god helg starter med en god fredagsmiddag, og denne oppskriften skuffer ikke! Her går vi "all in" med vårt favorittkrydder, Ay-Cajun-ba, og du kan allerede høre hvor godt det smaker. Cajunpanert kylling servert med krydrede og ovnsbakte poteter som du dypper i aioli, med en frisk tomatsalat med paprika og persille. Denne helgemiddagen er like god på en hverdag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
300 g
Kyllingbryst
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Paprika
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Bladpersille
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, til myke.
Finhakk tomat, persille og paprika.
Finhakk eller press hvitløk.
Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir. Bank kyllingen med en kjevle til den er ca. 2 cm tykk. Krydre kylling med en klype salt.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en skål.
Bland hvitløk, Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en ny skål.
Dypp kyllingen først i egg, så i pankoblandingen, til dekket.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett ekstra olje om nødvendig. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, bland tomat, paprika og persille i en skål. Tilsett balsamico, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett kylling, tomatsalat og krydrede poteter på tallerkener.
Server aioli på siden.