topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanert kylling

Cajunpanert kylling

med krydrede poteter og frisk tomatsalat

En god helg starter med en god fredagsmiddag, og denne oppskriften skuffer ikke! Her går vi "all in" med vårt favorittkrydder, Ay-Cajun-ba, og du kan allerede høre hvor godt det smaker. Cajunpanert kylling servert med krydrede og ovnsbakte poteter som du dypper i aioli, med en frisk tomatsalat med paprika og persille. Denne helgemiddagen er like god på en hverdag!

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

300 g

Kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

1 ts

Sukker til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2609 kj
Fett17.9 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater68.7 g
Sukker14.2 g
Protein46.3 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

 

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

 

 

 

 

 

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

 

 

 

 

 

Fordel på et stekebrett med bakepapir.Drypp over en skvett olivenolje, krydre medMamas Favoritt, salt og en klype pepper.Bland godt.

 

 

 

 

 

Bak i ovnen i 25-35 min, til myke.

 

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered grønnsaker
2

 

Finhakk tomat, persille og paprika.

 

 

 

 

 

Finhakk eller press hvitløk.

 

Paner kylling
3

 

Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir.Bank kyllingen med en kjevle til den er ca. 2 cmtykk. Krydre kylling med en klype salt.

 

 

 

 

 

Visp egg i en skål.

 

 

 

 

 

Bland hvitløk, Ay Cajun-ba, panko, salt og pepper i en ny skål.

 

 

 

 

 

Dypp kyllingen først i egg, så i pankoblandingen,til dekket.

 

 

 

 

 

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

 

Stek kylling
4

 

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til enstekepanne på middels høy varme.

 

 

 

 

 

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller

 

 

til gjennomstekt.

 

 

 

 

 

TIPS: Tilsett ekstra olje om nødvendig. Sett til sidepå en tallerken med kjøkkenpapir.

 

 

 

 

 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er utenantydninger av rødt i midten.

 

Lag tomatsalat
5

I mellomtiden, bland tomat, paprika og persille ien skål. Tilsett balsamico, sukker, salt og en klype pepper.

Server
6

 

Anrett kylling, tomatsalat og krydrede poteterpå tallerkener.

 

 

 

 

 

Server aioli på siden