Denne oppskriften er en smakfull fortolkning av den kinesiske klassikeren char siu, og den skuffer ikke! Grønnsaker og kjøttdeig med soyasaus, hoisinsaus, hvitløk og ingefær, servert med nudler. Topp med peanøtter og chili for en perfekt smaksopplevelse.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
2 stk
Hvitløk
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Rødløk
1 stk
Pak choi
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 g
Chiliflak
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot, Julienne
10 g
Ingefærpasta
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Spar litt nudelvann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten.
Tilsett hoisinsaus og nudelvann. Bland godt.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett gulrot, ingefærpasta, hvitløk og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Rør inn pak choi og stek i ytterligere 1 min, eller til den faller sammen.
Senk varmen til lav og tilsett soyasaus og hoisinnudler. Bland godt.
Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Får ikke alt plass i stekepannen, bland sammen i kjelen brukt til nudler.
Anrett kjøttdeig og nudler i skåler.
Pynt med peanøtter og en klype chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.