Kjøttboller i tomatsaus er alltid en sikker vinner rundt middagsbordet. Vi ostegratinerer våre kjøttboller i en herlig tomatsaus, og serverer dem med en frisk salat med cherrytomater og hjemmelaget hvitløksbrød.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kjøttbuljong
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
2 stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
1 stk
Rødløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
2 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller, snu regelmessig, i 4-5 min, eller til brunet (de stekes ferdig i steg 3). Legg over i en ildfast form.
mellomtiden, finhakk rødløk og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje og persille i en liten skål. Sett til side.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, eller til myknet.
Tilsett resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt, vann og sukker. Bland godt.
Hell saus over kjøttboller i den ildfaste formen. Topp med gouda.
Kjevle ut deig på kjøkkenbenken og la hvile i 3 min.
Kjevle deretter ut deig til et 2 cm tykt rektangel. Bruk mer mel hvis deigen er klissete.
Legg deig over på et stekebrett med bakepapir.
Smør hvitløksolje i et jevnt lag og krydre med en stor klype salt (bruk havsalt hvis du har det).
Sett kjøttboller og brød i ovnen. Bak i 12-13 min eller til osten smelter, sausen bobler og brødet er ferdigstekt.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver cherrytomater.
Bland salatblanding, cherrytomater og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Tilsett olivenolje i salaten rett før servering.
Skjær brød i skiver.
Anrett kjøttboller og tomatsaus i skåler.
Server med brød og salat.