Ostegratinerte kjøttboller i tomatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostegratinerte kjøttboller i tomatsaus

Ostegratinerte kjøttboller i tomatsaus

med ferskt hvitløksbrød og tomatsalat

Kjøttboller i tomatsaus er alltid en sikker vinner rundt middagsbordet. Vi ostegratinerer våre kjøttboller i en herlig tomatsaus, og serverer dem med en frisk salat med cherrytomater og hjemmelaget hvitløksbrød.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kjøttbuljong

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

2 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

2 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1273 kcal
Energi (kj)5327 kj
Fett61.2 g
Mettet fett21.6 g
Karbohydrater119.1 g
Sukker17.4 g
Protein58.9 g
Natrium1287.4 mg

Framgangsmåte

Rull kjøttboller
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.  

Forbered råvarer
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, snu regelmessig, i 4-5 min, eller til brunet (de stekes ferdig i steg 3). Legg over i en ildfast form.

mellomtiden, finhakk rødløk og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje og persille i en liten skål. Sett til side.

Lag saus
3

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, eller til myknet.

Tilsett resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt, vann og sukker. Bland godt.

Hell saus over kjøttboller i den ildfaste formen. Topp med gouda.

Lag hvitløksbrød
4

Kjevle ut deig på kjøkkenbenken og la hvile i 3 min.

Kjevle deretter ut deig til et 2 cm tykt rektangel. Bruk mer mel hvis deigen er klissete.

Legg deig over på et stekebrett med bakepapir.

Smør hvitløksolje i et jevnt lag og krydre med en stor klype salt (bruk havsalt hvis du har det).

Sett kjøttboller og brød i ovnen. Bak i 12-13 min eller til osten smelter, sausen bobler og brødet er ferdigstekt.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag tomatsalat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver cherrytomater.

Bland salatblanding, cherrytomater og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Tilsett olivenolje i salaten rett før servering.

Server
6

Skjær brød i skiver.

Anrett kjøttboller og tomatsaus i skåler.

Server med brød og salat.