By middagsgjestene på perfekt stekt kylling, panert i panko og persille. Som tilbehør frister vi med al dente-kokt spaghetti toppet med en herlig tomatsaus krydret med middelhavskrydder og hvitløk. Vi serverer det hele med en grønn ruccolasalat toppet med en syrlig sitrondressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
1 pose
Bladpersille
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Sitron
40 g
Ruccola
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Løk
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Egg (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
Forvarm ovnen til 240 °C/220 °C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk persille.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel, halvparten av persille, halvparten av finrevet ost og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en ny dyp tallerken.
Krydre kylling med salt og pepper. Vend kylling først i egg, og deretter i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.
Mens kyllingen steker, finhakk løk.
Legg brunet kylling på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 7-8 min, til gjennomstekt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje i stekepannen ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje så spaghettien ikke klumper seg.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke den av først) på middels varme. Tilsett en skvett olivenolje ved behov.
Stek løk i 1-2 min, eller til noe gjennomsiktig.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm, resterende persille, pastavann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts].
La putre i 2-3 min, til tyknet. Bland inn ferdigkokt spaghetti.
Mens spaghettien putrer, skyll ruccola.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Pisk sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett panert kylling, spaghetti og ruccola på tallerkener.
Hell sitrondressing over ruccola.
Topp spaghetti og ruccola med resterende finrevet ost.