topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutney-glasert karrikylling

Chutney-glasert karrikylling

med bulgurpilaff og hvitløksyoghurt

Ble du fristet av denne spennende retten? Vi lover at du ikke blir skuffet! Vi koker bulgur med løk, og blander den med krydderbladningen vår, Goan Xacuti, hakkede mandler og persille. Vi serverer vår bulgurpilaff med chutneyglasert kyllingbryst, stekte gulrøtter og hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

2 g

Curry-On

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

4 g

Goan Xacuti

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier570 kcal
Energi (kj)2387 kj
Fett17.5 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater51.2 g
Sukker20.8 g
Protein43.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Finhakk løk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 1-2 min, til blank.

Tilsett vann [2,5 dl | 4,5 dl] og Goan Xacuti, og kok opp.

Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og kok i 9-10 min, til mør. 

GRILLTIPS: Hvis du bruker grill, oppvarm på svært høy varme. 

Stek kylling
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling på begge sider med Curry-on og en klype salt. Stek i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og dekk med aprikoschutney. Legg hvitløk (uskrelt) på stekebrettet. Stek i 11-12 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

TIPS: Server aprikoschutney på siden om ønskelig.

GRILLTIPS: Grill kylling i 5-7 min på hver side. Pensle med aprikoschutney, pakk inn i folie og la hvile i 5 min.

Stek gulrot
3

Imens kyllingen er i ovnen, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek gulrot i 4-5 min, til mør. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Ta av varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, grovhakk mandler og persille.

Finhakk agurk.

Når kyllingen har 5 min igjen, legg mandler i hjørnet av stekebrettet.

Bland råvarer
5

Bland ferdigstekte mandler og persille i kjelen med bulgur.

Klem hvitløk ut av skallet og mos med gaffel i en skål. Bland inn yoghurt, agurk og en klype salt.

Server
6

Skjær kylling i skiver.

Anrett bulgurpilaff, gulrot og kylling på tallerkener.

Drypp over hvitløksdressing med agurk.