Klassisk hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk hamburger

Klassisk hamburger

med karamellisert løk og pommes frites

Gjør alle rundt bordet klare til en himmelsk klassisk burger! Vi serverer sprø pommes frites, syltet agurk i hvitvinseddik og hjemmelagede burgere vendt i karamelliserte løk og brunsaus. Vår populære aioli følger naturligvis også med!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

300 g

Poteter

50 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1.5 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ss

Hvetemel (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier962 kcal
Energi (kj)4024 kj
Fett55.7 g
Mettet fett93.9 g
Karbohydrater79.8 g
Sukker16.7 g
Protein32.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm staver.

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Når potetene har 5 min igjen, skjær briochebrød i to.

Legg direkte på en rist og varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme. 

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik [1/2 pose, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Vend agurk i væsken og sett til side. Hell ut væsken rett før servering. 

Lag burgere
3

Bland kjøttdeig, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Fukt hendene og form burgere (1 per person). Lag dem litt større enn briochebrødet.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de ikke lenger er rosa i midten.

Karamelliser løk
4

Mens burgerne steker, skjær løk i tynne skiver.

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme.

Tilsett smør [1,5 ss | 3 ss] og løk. Stek i 5-6 min, eller til mykt.

Tilsett vann [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Bland godt.

Stek i ytterligere 3-4 min, eller til brunet og karamellisert. 

Lag saus
5

Strø hvetemel [1/4 ss | 1/2 ss] over løken. Rør inn vann [1/2 dl | 1 dl] og brun saus [1/2 pose, 2P].

Vend burgere i sausen og la putre i 1 min, eller til burgerne er gjennomvarme og sausen har begynt å tykne. 

Server
6

Smør litt aioli på briochebrødene og legg burger på nederste del.

Øs over løk og saus fra pannen.

Legg syltet agurk, pommes frites og resterende aioli på siden.