'Coq au vin'-inspireret pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

med hvitløksmos og fersk persille

Vi har laget vår egen variant av den franske klassikeren "Coq au vin"! Vi blander revet kylling, løk, gulrot og sopp i en fantastisk saus med Worcestershire-saus, rødvinsaus, tomat og hvitløk. Deilig tilbehør inkluderer en kremet hvitløksmos og fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

100 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

1 boks

Tomatpure

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Bakepotet

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier594 kcal
Energi (kj)2487 kj
Fett17.7 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater64.3 g
Sukker18.4 g
Protein43.6 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.

Lag potetmos
2

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt) og løk.

Grovhakk sopp [1/2 pakke, 2P].

Forbered råvarer
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk, gulrot, sopp og en klype salt i 6-8 min, eller til mykt.

I mellomtiden, bruk to gafler og riv stekt kylling fra hverandre.

Lag saus
5

Bland tomatpure, sukker [1/2 ts | 1 ts] og Hvitløksflørt i stekepannen med grønnsakene. Stek i 1 min.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], worcestersaus, kyllingbuljong, rødvinssaus og smør [1 ss | 2 ss]. La putre i 3-4 min.

Tilsett pulled kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La putre videre i 1 min.

Grovhakk persille.

Server
6

Anrett potetmos og pulled kylling på tallerkener. Sørg for å få med all sausen.

Topp med persille og litt kvernet pepper.