Vi har laget vår egen variant av den franske klassikeren "Coq au vin"! Vi blander revet kylling, løk, gulrot og sopp i en fantastisk saus med Worcestershire-saus, rødvinsaus, tomat og hvitløk. Deilig tilbehør inkluderer en kremet hvitløksmos og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
100 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
1 boks
Tomatpure
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Bakepotet
1 pose
Bladpersille
¼ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt) og løk.
Grovhakk sopp [1/2 pakke, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk, gulrot, sopp og en klype salt i 6-8 min, eller til mykt.
I mellomtiden, bruk to gafler og riv stekt kylling fra hverandre.
Bland tomatpure, sukker [1/2 ts | 1 ts] og Hvitløksflørt i stekepannen med grønnsakene. Stek i 1 min.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], worcestersaus, kyllingbuljong, rødvinssaus og smør [1 ss | 2 ss]. La putre i 3-4 min.
Tilsett pulled kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La putre videre i 1 min.
Grovhakk persille.
Anrett potetmos og pulled kylling på tallerkener. Sørg for å få med all sausen.
Topp med persille og litt kvernet pepper.