I dag skal vi lage en asiatisk fest av et måltid. Vi steker svinekjøtt, gulrot og rødløk i en fantastisk saus med soyasaus, kokosmelk og vår egne asiatiske krydderblanding, som vi kaller Ga-Laksa. Kremede nudler, svinekjøtt og grønnsaker blandes med fersk koriander, chiliolje og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder Hvete, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
8 g
Ga-Laksa
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
1 g
Chiliflak
180 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
1 stk
Rødløk
1 ss
Olje til chiliolje
¼ ts
Salt til chiliolje
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 dl
Vann til saus
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Skyll nudler under kaldt vann i en sil.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær kjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.
Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje og enklype salt i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt, gulrot, rødløk, salt og en klype pepper i 2-3 min, eller til lett brunet.
Tilsett paprika og Ga-laksa, rør og stek videre i 30 sek.
Tilsett soyasaus, kokosmelk og vann, og rør godt. La putre i 1-2 min, eller til sausen har tyknet og kjøttet er gjennomstekt.
Rett før servering, rør inn nudler og smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa.
Anrett laksa i dype tallerkener.
Plukk korianderblad og strø over retten.
Topp med en skvett hvitløksolje og peanøtter.