Vi håper du er sulten, for på under en halvtime kan du nyte en stor tallerken full av masse godt. Vi lager en herlig pasta med mornaysaus, basilikum, spinat, cherrytomater, paprika og masse deilige krydder. For å gjøre det enkelt blander vi rigatonien og den fantastiske sausen i stekepannen, og så topper vi med ruccola, revet ost og gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 pose
Basilikum
40 g
Ruccola
1 stk
Hvitløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
125 g
Cherrytomater
200 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
8 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl], og hell ut resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skyll spinat og ruccola.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Grovhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika og cherrytomater i 3-4 min, til mykt.
Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek i ytterligere 1-2 min, eller til velduftende.
Senk til middels varme og tilsett mornaysaus, basilikum, spinat, pastavann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Kok i 1-2 min, eller til spinaten har falt sammen.
Rett før servering, bland pasta med sausen.
TIPS: Føles sausen tørr, tilsett litt mer pastavann.
Anrett kremet grønnsakspasta i dype tallerkener.
Pynt med ruccola, finrevet ost og gresskarkjerner.