Udonnudler kommer fra Japan, er hvite i fargen og tykkere enn vanlige nudler. Vi vender nudlene i en herlig saus med matfløte, sataysaus og tahini. Nudlene toppes med ingefærkrydret kjøttdeig av storfe og svin, som karamelliseres i soyasaus. Prikken over i-en er et dryss saltede peanøtter, fersk vårløk og en sterk hvitløk- og chiliolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
50 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Hvitløk
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
220 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
1 g
Chiliflak
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 ts
Sukker til kjøtt
1.5 ss
Olje til hvitløksolje
1.5 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig med Ginger Ninja, soyasaus og sukker i 4-5 min, eller til brunet og karamellisert. Legg over på en tallerken og sett til side.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland chiliflak, hvitløk, olivenolje og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Grovhakk pak choi.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett matfløte, sataysaus, tahini, vann, salt og nudler.
Kok i 1-2 min, til nudler er gjennomvarme.
Vend pak choi i stekepannen rett før servering.
Anrett nudler og saus i dype tallerkener. Topp med kjøtt.
Dryss over peanøtter og vårløk.
Topp med hvitløk- og chiliolje.