Danske kjøttboller med kremet karrisaus og syrlig eplesalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
4 g
Curry-On
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulrot
1 stk
Eple
60 g
Salatblanding
½ stk
Lime
12.5 g
Honning
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Hvetemel (steg 5)
1 stk
Egg (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Bland kjøttdeig, panko, løk, egg [1 stk | 2 stk] og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Fukt hendene og form farsen til små kjøttboller (ca. 5 stk. per pers). Overfør til et stekebrett med bakepapir.
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Sett kjøttboller inn i ovnen og stek i 10-12 min, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skyll og tørk salatblanding. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland honning [½ pakke, 2P] og saften fra en halv lime i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eple, gulrot og salat. Bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten i dressingen til rett før servering, ellers kan den bli slapp.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] med Curry-on i en kjele. Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør til jevnt. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] gradvis og visp til klumpfri, 3-4 min. Tilsett kyllingbuljong og kok opp under omrøring. Når sausen har tyknet, senk varmen og krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
Anrett ris og kjøttboller på tallerkener, og hell over karrisaus. Server eplesalat ved siden av.