Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Ingefær
450 g
Søtpotet
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
1 pose
Koriander
200 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
2 dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm terninger. Fordel på et stekebrett med bakepair. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland sammen. Bak i ovnen i 20 min, eller inntil møre. Finhakk løk. Riv ingefær (fint). Skyll linser under kaldt vann* i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middelshøy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett ingefær, Mild Mahal og Curry-on, og stek i 1-2 min. Tilsett kokosmelk, vann* [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt rundt.
Tilsett linser og kok opp. Senk til lav varme og la simre under lokk i 20-22 min. Smak til med soyasaus, salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis dhalen blir for tykk.
Finhakk koriander. Bland koriander og olivenolje* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Når det gjenstår 10 min av koketiden til dhal, skyll spinat under kaldt vann* i et dørslag. Skjær tortillabrød i 3 cm tykke strimler. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Smør strimlene med korianderolje. Bak i ovnen i 4-6 min, eller inntil gyldne og sprø. TIPS: Holde øye med korianderchips i ovnen så de ikke blir brent.
Rør inn poteter og spinat i kjelen med dhal. Anrett dhal i skåler eller dype tallerkener. Topp med en klatt creme fraiche og korianderchips ved siden av.