Gjør deg klar for et måltid rett fra mørkets kjøkken! Vi lager sprø pommes frites, en frisk kålsalat vendt i sitrondressing og en rund og god rømmedressing med et godt hint av hvitløk og gressløk. Hovedrollen spilles av den knasende, sprøstekte "monsterkyllingen" – en bit som får smaksløkene til å skjelve!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Honning
10 g
Sriracha
½ stk
Sitron
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
150 g
Kålblanding
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Gressløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Når det gjenstår 5 min, dryss over ost og bak ut tiden.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland rømme, gressløk, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland honning og sriracha [1/2 pose, 2P] i en annen liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Legg kyllingbryst mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer/kjevle til ca 2 cm tykk. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtidne, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Vend inn kålblanding.
Anrett kylling, salat og pommes frites i seksjoner på tallerkener.
Server dressing i en liten skål på siden.
Drypp hot honning over kyllingen.