topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andebryst a l'orange

Andebryst a l'orange

med pastinakkmos og grønn salat

Canard à l'orange, eller helt enkelt and med appelsinsaus, er en rett man finner på menyen hos mange franske restauranter. Her får du muligheten til å diske opp den lekre retten i ditt eget kjøkken! Skjem bort middagsgjestene med perfekt stekt andebryst toppet med en utsøkt appelsin- og rødvinssaus med timian. Som tilbehør lager vi en kremet potet- og pastinakkmos, i tillegg til en frisk og grønn salat med syltet sjalottløk og ristede valnøtter.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

500 g

Bakepotet

1 pose

Timian

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 stk

Sjalottløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

60 g

Salatblanding

1 stk

Appelsin

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til sylting

1 ss

Smør til saus

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier521 kcal
Energi (kj)2178 kj
Fett20 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater77.4 g
Sukker20.4 g
Protein11.4 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Lag most
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Ta andebryst ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert. Skjær et rutemønster på skinnsiden, tørk med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype salt.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter. Kok i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet.

Mos potet og pastinakk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en mer kremet mos.

Sylt sjalottløk
2

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron.

Skyll salat.

Bland sjalottløk, salt, sukker og sitronsaft i en stor skål.

Stek andebryst
3

Legg andrebryst med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne på høy varme.

Stek i 3 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.

Senk til middels varme.

Snu andebryst og stek videre i 1 min, eller til gjennomvarmet. Legg til side på en tallerken.

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en skål.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skrell appelsin og fjern det hvite fruktkjøttet og frø.Skjær i 1 cm store biter.

Plukk og finhakk timianblader.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Lag saus
5

Tørk av stekepannen og varm den opp på middels høy varme.

Tilsett smør, timian og appelsin. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett rødvinssaus, kyllingbuljong og vann, og la putre i 1-2 min, til gjennomvarmt.

Bland olivenolje, salatblanding og valnøtter i skålen med sjalottløk rett før servering.

Server
6

Skjær andebryst i tynne skiver.

Anrett and, pastinakkmos og salat på tallerkener.

Topp and med appelsinsaus.