Skjem bort middagsgjestene med et ordentlig herremåltid! Vi frister med confitert andelår, servert med baconvendte poteter, pannestekt brokkolini og en fyldig rødvinssaus med eple. Perfekt til både hverdags og fest!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
400 g
Småpoteter
430 g
Konfitert andelår sous vide
70 g
Bacon, terninger
150 g
Brokkolini
1 stk
Eple
1 pose
Salvie
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Smør til steking
1 dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Legg andelår med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Kast resterende sky i pakken.
Krydre med salt og stek i ovnen i 30 min.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm tynne båter.
Grovhakk salvie.
Halver sitron.
Når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid, tilsett bacon på samme stekebrett. Bland sammen og stek i resterende tid.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme. Stek eple i 3-4 min under omrøring, til brunet.
Tilsett salvie og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Tilsett rødvinssaus, kyllingbuljong, vann og sennep i stekepannen. Senk til middels varme, og la småkoke i 3-4 min, til eple er mykt og sausen er blank.
Ta sausen av varmen og sett til side under lokk.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini og pistasjnøtter i 5-6 min, eller til brokkolini mykner.
Press sitronsaft over brokkolini og pistasjnøtter rett før servering.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Anrett potet, brokkolini og and på tallerkener.
Server med saus.