Dukkah-krydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah-krydret kylling

Dukkah-krydret kylling

med basmatiris og sprø salat

Dukkah-krydret kylling med basmatiris og sprø salat

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Sennep
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

4 g

Kyllingbuljong

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Sitron

1 stk

Bladselleri

(Inneholder Selleri)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

2 stk

Gulrot

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier575 kcal
Energi (kj)2405 kj
Fett8.3 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater74.3 g
Sukker13.3 g
Protein45 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 25-30 min, eller til risen er myk. Sett til side.

Mariner kylling
2

Skjær kylling i 3 cm store biter på et eget skjærebrett. Bland kylling, en skvett olivenolje*, Dukkah-godt [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

Forbered råvarer
3

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær selleri i tynne skiver. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk dill. Bland yoghurt, en klype sitronskall, halvparten av dillen og en klype salt* og pepper* i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek kylling
4

Når risen har 10 min igjen av koketiden, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 7-8 min under omrøring, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. TIPS: Hvis kyllingen blir ferdig før risen, pakk den inn i sølvpapir frem til servering.

Bland salat
5

Bland kålblanding, gulrot, selleri, resterende dill, en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med salat og kylling. Drypp over noen klatter med dillyoghurt.