Dukkah-krydret kylling med basmatiris og sprø salat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
4 g
Kyllingbuljong
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Sitron
1 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
2 stk
Gulrot
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 25-30 min, eller til risen er myk. Sett til side.
Skjær kylling i 3 cm store biter på et eget skjærebrett. Bland kylling, en skvett olivenolje*, Dukkah-godt [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper* i en stor skål.
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær selleri i tynne skiver. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk dill. Bland yoghurt, en klype sitronskall, halvparten av dillen og en klype salt* og pepper* i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Når risen har 10 min igjen av koketiden, varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 7-8 min under omrøring, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. TIPS: Hvis kyllingen blir ferdig før risen, pakk den inn i sølvpapir frem til servering.
Bland kålblanding, gulrot, selleri, resterende dill, en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med salat og kylling. Drypp over noen klatter med dillyoghurt.