Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskolbe
2 stk
Hvitløk
100 g
Basmatiris
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Paprika
1 stk
Paprika
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
5 g
Tex-Mex
1 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
3 dl
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Fjern skallet fra maiskolben. Fjern frøene og skjær paprika i kvarte. Skrell og skjær rødløk i tykke båter. Hvis du skal steke dem i ovnen - skjær paprika og rødløk i strimler. Bland Tex-Mex, en skvett olivenolje* og kyllingstrimler i en skål. TIL GRILLEN: Behold roten på rødløken så den ikke deler seg på grillen.
Fordel paprika, løk og mais på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. PÅ GRILLEN: Grill mais, paprika og løk i10-15 min. Snu underveis. Skjær paprika og løk i tynne strimler.
Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 spsk I 2 spsk] med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl I 6 dl] og salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] i kjelen og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Varm opp en stekepanne med en skvett olivenolje* på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 5-6 min. PÅ GRILLEN: Tre kylling på grillspyd og grill i 8-10 min. Eventuelt legg kyllingen på et stykke folie og grill i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Riv limeskall [1⁄2 stk, 2P], og skjær lime i båter. Grovhakk koriander. Bland rømme [1⁄2 boks, 2P], limeskall og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. PÅ GRILLEN: Halver lime og stek på grillen med skjæreflaten ned i 2-4 min før du presser limesaft. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Fordel hvitløksris, kylling og ovnsbakte grønnsaker i dype tallerkener. Topp med limedressing og koriander.