Fiskekaker er en slager blant barna, og de smaker alltid best når de er hjemmelagd! Vi lager våre fiskekaker av laksefileter som vi smaksetter med vårløk. Som tilbehør blander vi en frisk agurksalat med eple, dill og spinat. Retten serveres med smørvendte poteter med persille og en frisk hvitløksyoghurt som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Eple
½ stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Bladpersille
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
1 stk
Vårløk
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
400 g
Småpoteter
1
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
1 ss
Mel til biffer
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til poteter
1 ss
Smør til poteter
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og krydre potet med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skjær agurk i halvmåner.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk dill og persille hver for seg.
Bland spinat, eple, dill og agurk i en mellomstor skål, og sett til side.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær forsiktig skinnet av laksefileten med en skarp kniv på et eget skjærebrett. Grovhakk laks.
Bland laks, egg, vårløk, salt og hvetemel i en stor skål. Bland til en farse med stavmikser. Tilsett brødrasp og bland godt med en skje.
TIPS: Finhakk laks og bland ingrediensene for hånd hvis du ikke har stavmikser.
Smelt en klatt smør i en stor stekepanne.
Lag fiskekaker (2 per person) direkte i pannen med en skje. Press fiskekaker flate med baksiden av skjeen.
Stek i 3-4 min, til gjennomstekte.
TIPS: Fiskekakene kan falle fra hverandre hvis de snus for ofte.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tilsett olivenolje, salt og en klype pepper i agurksalat rett før servering.
Bland persille, salt og smør i kjelen med ferdigkokt potet.
Anrett fiskekaker, potet og salat på tallerkener.
Server med en klatt hvitløksyoghurt.