I kveld frister vi med en fantastisk rett med kylling. Cordon Blue innebærer at kyllingbryst fylles og stekes i ovn til perfeksjon. Vi fyller kyllingen vår med sennep, majones, bacon og ost og panerer den deretter i panko. Deilig tilbehør er potetmos, persillesaus og en frisk pære-valnøttsalat med honning- og sennepsdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
62.5 g
Bacon, skiver
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
12.5 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
400 g
Bakepotet
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Bladpersille
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
40 g
Ruccola
1 stk
Pære
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 5)
2 ss
Melk (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Dekk til med lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.
I melltomtiden, fordel valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Rist i ovnen i 5-6 min, eller til velduftende. La stå til avkjøling.
Bland majones og sennep [1/2 pose, 2P] i en liten skål.
Finhakk persille.
Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll ruccola.
Bland pære, valnøtter og ruccola i en skål. Rett før servering, rør inn honning- og sennepsdressing og krydre med en klype salt og pepper.
På et separat skjærebrett, legg håndflaten på kyllingbryst og lag et snitt i siden, ikke skjær helt gjennom.
Åpne kylling som en bok og smør med litt sennepsblanding. Legg på en skive bacon [1/2 pakke, 2P] og dryss med litt gouda. Lukk kylling.
Ha hvetemel [2 ss | 4 ss] i en skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål.
Bland panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en tredje skål.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dypp kylling forsiktig i mel, så i egg og til sist i panko. Sett til side på et fat. Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Vær forsiktig ved panering av kyllingen slik at fyllet ikke faller ut.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør godt. Stek i 2-3 min. Rør av og til for å unngå klumper.
Tilsett matfløte og melk [2 ss | 4 ss]. Kok under omrøring i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett kylling og potetmos på tallerkener.
Server persillesaus og salat på siden.