Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Rødløk
2 stk
Pære
250 g
Kjøttdeig av storfe
100 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Poteter
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ts
Sukker (steg 2)
4 ss
Vann* (steg 2)
1 etter behov
Egg (steg 3)
1 ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 200ºC/180ºC (varmluft). Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær pære i tynne skiver.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk under omrøring i 5-6 min. Tilsett vann* [4 ss | 8 ss], sukker* [3 ts | 6 ts] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til mørk og karamellisert. Sett til side i en skål.
Bland kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1 ts | 2 ts] og pepper* i en stor skål. Form deig til burgere (1 per pers.). Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen (skyll først) på middels høy varme. Stek burgere i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre med en klype pepper*. Sett til side. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Del burgerbrød i to og varm i ovnen i 3-4 min.
Tilsett bearnaisesaus i stekepannen og varm opp til middels høy varme. Bland ruccola (spar litt til burgerfyll), pære, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.
Bygg burgere med burger, bearnaisesaus, karamellisert løk og resterende ruccola. Server sprø pæresalat ved siden av.